Program

Vremenski plan programa

Rok za prijavu: 1.6.2024.
Objava rezultata natječaja: 15.6.2024.
Trajanje programa: 15.6.2024. – 15.11.2024.
Rok za predaju izvještaja: 1.12.2024.

Kako izgleda sudjelovanje u programu?

Tijekom pet mjeseci trajanja programa, odabrani autori odnosno autorice imat će obvezu najmanje pet radnih susreta sa svojim mentoricama. Model međusobnog rada prepušten je individualnim potrebama pojedinog para, a svakako se treba fokusirati na kritičko iščitavanje scenarističkog materijala iz društvene perspektive te osim toga može uključivati i upućivanje na dodatnu literaturu i filmski materijal, sudjelovanje u predavanjima i slično.

Koliko će autor⁞ica sudjelovati u programu?

U programu će sudjelovati najmanje dva autora odnosno autorice.

Da li je sudjelovanje u programu honorirano?

Naravno! Odabrani autori odnosno autorice primit će stipendiju u ukupnom iznosu od minimalno 1350 eura bruto za pet mjeseci sudjelovanja u programu. Ukoliko za sudjelovanje bude odabran tim koji čini više autor-ica navedena stipendija u tom se slučaju dijeli prema dogovoru autora.

Koje će biti moje obveze ako budem odabran/a za sudjelovanje?

Osim gore opisanog procesa rada, od autora odnosno autorica se očekuje da, dva tjedna po isteku programa, podnesu izvještaj o sudjelovanju u programu koji mora uključivati osvrt na iskustvo pohađanja programa te novu verziju scenoslijeda, treatmenta ili scenarija. Mentorice, nezavisno od polaznika i polaznica, također podnose kratki izvještaj o modusu rada, fokusu i kvaliteti suradnje.

Mogu li ponovo prijaviti projekt koji prethodne godine nije odabran za sudjelovanje u programu?

Da! Prethodno prijavljeni projekti mogu se ponovo prijaviti!

Kako su odabrane mentorice i teme programa?

Odabrane mentorice istaknute su stručnjakinje u različitim društvenim poljima, kao istraživačice, aktivistkinje i/ili znanstvenice te pokrivaju širok raspon društveno relevantnih tema.