O programu

Vremenski plan programa

Rok za prijavu: 15.9.2021.

Objava rezultata natječaja: 15.10.2021.

Trajanje programa: 1.11.2021. – 31.1.2022.

Rok za predaju izvještaja: 28.2.2022.

Kako izgleda sudjelovanje u programu?

Tijekom tri mjeseca trajanja programa, odabrani autori odnosno autorice imat će obvezu najmanje četiri radna susreta sa svojim mentoricama. Model međusobnog rada prepušten je individualnim potrebama pojedinog para, a svakako se treba fokusirati na kritičko iščitavanje scenarističkog materijala iz društvene perspektive te osim toga može uključivati i upućivanje na dodatnu literaturu i filmski materijal, sudjelovanje u predavanjima i slično.

Koliko će autor⁞ica sudjelovati u programu?

U programu će sudjelovati dva autora odnosno autorice.

Da li je sudjelovanje u programu honorirano?

Naravno! Odabrani autori odnosno autorice primit će stipendiju u ukupnom iznosu od devet tisuća kuna bruto za tri mjeseca sudjelovanja u programu.

Koje će biti moje obveze ako budem odabran/a za sudjelovanje?

Osim gore opisanog procesa rada, od autora odnosno autorica se očekuje da, mjesec dana po isteku programa, podnesu izvještaj o sudjelovanju u programu koji mora uključivati osvrt na iskustvo pohađanja programa te novu verziju scenoslijeda, treatmenta ili scenarija. Mentorice, nezavisno od polaznika i polaznica, također podnose kratki izvještaj o modusu rada, fokusu i kvaliteti suradnje.

Kako su odabrane mentorice i teme programa?

Odabrane mentorice istaknute su stručnjakinje u različitim društvenim poljima, kao istraživačice, aktivistkinje i/ili znanstvenice te pokrivaju širok raspon društveno relevantnih tema.